Jedzenie czy trucizna? - oto jest pytanie!
Ludzie na całej kuli ziemskiej coraz częściej zadają sobie pytanie, w jaki sposób dodatki do żywności wpływają na zdrowie i czego należy bezwzględnie unikać. Z pomocą może nam przyjść lektura książki pt. Jedzenie czy trucizna? Nieświadomość zabija
Opis:
Jak zapewne słyszeliście coraz częściej pojawiają się negatywne opinie na temat tzw. żywności dietetycznej, czyli np. napojów lub słodyczy z zerową zawartością cukru. Jak się okazuje zamiast cukru kryją w sobie bardzo niebezpieczne dla zdrowia substancje.
Jak smakują australijskie trociny? Co robi
kiełbasa pod prysznicem i skąd bierze się w niej cukier? Jak z osadu i
szlamu powstaje gulasz? W jaki sposób kryl może zostać przemieniony we
frankfurterki? Poznasz szokujące odpowiedzi na te i wiele innych pytań.
Teraz i Ty zrozumiesz, że jedzenie oszukuje nasze zmysły nie próbując
nawet nas odżywiać.
Lektura tej książki to duża dawka konkretnej wiedzy na temat dodatków do żywności i konserwantów. To także wstrząsająca prawda o wielkich koncernach spożywczych, które czasem za nic mają zdrowie ludzki, a ich najważniejszym celem jest wzrost sprzedaży. Brutalna prawda o współczesnych potentatach branży żywnościowej.
Osobom zainteresowanym tematyką zdrowego żywienia polecam odwiedzenie strony wydawnictwa Vital
Niestety w dzisiejszym czasie jest tak,że lepiej nic nie jeść bo wszystko trujące.
OdpowiedzUsuńJestem po żywieniowce i czasem świruje na punkcie zdrowszego jedzenia :D
Aż trochę strach czytać.
OdpowiedzUsuńNiestety, coraz więcej dodatków i konserwantów w żywności :(
OdpowiedzUsuńNie czytałam, ale bardzo mnie zaciekawiłaś tą książką, z chęcią bym przygarnęła ją :)
OdpowiedzUsuńZachęcam do zakupu i przeczytania :)
Usuń